O nás

20.února 2023  |   Mateřská škola  |   Mgr. Ivana Gerlašinská  |  

Mateřskou školu Mezi Domy najdete v klidné oblasti okrajové části Prahy 4, uprostřed menšího sídliště Písnice. Hlavní budova je samostatný komplex s příslušným zázemím, projektovaným pro 4 třídy dětí předškolního věku.

Výukové pavilony hlavní budovy jsou dva provozně samostatné stavební prvky, které jsou zrcadlově propojené a spojovací chodbou spojené s hospodářským pavilonem. Uprostřed jsou 2 atria.

Místnosti pro pobyt dětí jsou prostorné, slunné - situovány převážně na jih, s terasou do zahrady. Mateřská škola má vlastní školní zahradu, školní jídelnu i prádelnu.

Vstup do objektu pro rodiče a děti je dvěma postranními vchody – vždy společný pro 2 třídy.

Od října 2014 disponuje mateřská škola detašovaným pracovištěm v Klubu Junior, cca 5 min. cesty od hlavní budovy – Na Okruhu 395/1. Jako první zde byla třída Včeličky. V říjnu 2018 zde přibyla další třída - Hvězdičky. Od 1. 9. 2022 je zde sedmá třída naší MŠ, třída Broučci. Mateřská škola využívá i přilehlou zahradu Klubu Junior, která je v péči MČ Praha Libuš.

Ve třídách Včeličky a Hvězdičky na detašovaném pracovišti je kapacita až 25 dětí, ve třídě Broučci 20 dětí, v ostatních třídách až 28 dětí. Kapacita MŠ je celkem až 182 dětí.

Vzhledem k navyšování kapacit mateřských škol v MČ Praha Libuš může ředitelka školy naplňovat třídy do maximálního počtu 24 dětí a méně.

V okolí MŠ se nachází řada krásných přírodních zákoutí, chráněných území a rekreačních oblastí, které využíváme s dětmi k procházkám a výletům.


Mohlo by vás zajímat

Vyhledávání
Facebook
Krátké zprávy
Zveřejněno: 15.3.2024
Akce pro děti
AKCE web.docx
Velikost: 15kb
Stránky tříd
Mateřská škola
Berušky
Broučci
Hvězdičky
Montessori
Motýlci
Sluníčka
Včeličky
Kalendář akcí

Dnes je 27. dubna 2024
a svátek má Jaroslav.